Att dejta online är idag extremt populärt, allt fler och fler singlar ger sig ut på nätet för att hitta sin potentiella framtida partner. Anledningarna är många: det är lättare, tar mindre tid, du slipper spendera tid och träffa folk som du ändå inte har så mycket gemensamt med.

 

Det finns ett stort antal sidor idag, allt från generella dejtingsidor till specialiserade där du kan träffa en viss typ av personer. För mer info om olika sidor – läs mer här. En viktig aspekt är att ta reda på hur en dejtingsida fungerar och vad som styr vilka du matchas ihop med. Nedan går vi igenom kort hur tekniken bakom fungerar, samt avslutar med ett hett tips som många kanske inte tänker på.

Dejtingsidans algoritmer styr vem du paras ihop med

För det mesta fungerar inte datingsidor på något speciellt sätt, i princip matchar de användare baserat på deras svar i profilerna. I vissa fall tittar webbplatserna på hur väl svaren mellan användaren och användarens beteende stämmer överens. Till exempel kan du säga att du föredrar en lång person med mörkt hår som är religiös, men klickar främst på profiler på kortare personer som inte är troende. Algoritmen skulle i så fall försöka matcha dig enligt ditt beteende. Huruvida din dejtingsida har dessa algoritmer inbyggda eller inte låter vi vara osagt, men det kan vara värt att tänka på när du funderar på varför du får upp vissa personer i ditt flöde framför andra.

Var selektiv, men inte petig

Ett avslutade tips – fet är bra att ge exempel på vad du gillar och ogillar, men kom ihåg att du av misstag kan avskräcka folk genom att bli för specifik och petig om saker som i slutändan inte är så viktiga. Tänk efter vad som är måsten för dig men håll samtidigt ett öppet sinne. Det är lätt att missförstå personer online så döm inte för tidigt om du stöter på något du inte gillar.