De flesta har försökt men förlorat motivationen till att träna varje vecka. Efter en tid när träningen börjar bli en rutin blir är motivationen ofta mindre. Det finns dock ett flertal bra tips om hur du ökar din träningsmotivation och fortsätter träning.

Sätt ett realistiskt mål

Ett mål är avgörande för att fortsätta att vara motiverad i träningen. Om du inte har ett mål vet du inte exakt vad du vill uppnå med träningen och du har därför ingen anledning att fortsätta.

Om du i stället har ett mål vet du exakt varför du tränar, och det är bra eftersom det är viktigt att hålla motivationen uppe.

Du kan ställa många olika träningsmål. Det viktigaste är att du väljer ett realistiskt mål som du är säker på är uppnåeligt. Om det visar sig att du inte når målet kan det att vara otroligt omotiverande och därmed få motsatt effekt.


Hitta en träningskompis

Vårt andra tips till motiverad träning är att hitta en träningspartner. Det är alltid kul att vara flera när man tränar och samtidigt inte kunna hoppa över träningen eftersom du måste möta upp en annan person.

Du kan antingen träna med en nära vän eller gå med i en klubb där du kan träna tillsammans med andra. Till exempel finns det många löparklubbar över hela landet där du kan springa tillsammans med andra personer. Genom att träna med andra människor blir du mer motiverad och får dessutom lite mer träningsglöd.

 

Gör träningen rolig med annorlunda sporter

En tredje sätt att motivera dig själv är att träna genom att syssla med lite roligare, annorlunda sporter. Du kan t.ex. spela squash eller testa på hästhopp – eller golf. Golf är faktiskt utmärkt träning då man ofta går långt för att ta sig mellan hålen. Det finns dessutom jättebra alternativ om man vill kombinera resa och träning genom att t.ex. spela golf i Dubai.

Motivationen kan också sitta i mindre saker, som t.ex. att mysa efter träningen. Du kan t.ex. köpa avslappnande hud- och hårvårdsprodukter från hairlust.se. De har många fina produkter till duschen efter träning. Att ha ett par mysiga produkter till efter träningspasset kan ge lite extra motivation och kan också vara ett bra sätt att motivera dig till att ge lite extra under själva träningen.