Det sägs att man aldrig kan ha för mycket förvaringsutrymme. De flesta hushåll har fler saker i hemmet än de som används dagligen eller veckovis – därför är det smart att utnyttja hemmets alla utrymmen så bra som möjligt. Att organisera röran med alla prylar, städa undan och få plats för nya saker är ett evighetsjobb. Självklart man kan köpa nya olika förvaringslösningar som kan hjälpa på marginalen, men vill verkligen få mer utrymme som gör skillnad behöver du renovera/bygga ut utrymmen i hemmet.

Renovera din vind

Den första platsen i hemmet som det finns stor potential till att förvara saker är på vinden. Man kan bygga om vinden till en vindsvåning (om tillräckligt utrymme finns) – men vanligare och enklare är att använda den till förvaring. Vinden nås oftast via en sk.vindstrappa som leder upp till vinden från huset. En vindstrappa är kanske inte något gemene man har stor erfarenhet av, men det är ack så viktigt att hitta rätt vindstrappa som också passar in med husets design. Det finns ett antal olika vindstrappor att tillgå på marknaden, enklast är att jämföra de produkter som finns tillgängliga för att sedan kunna välja rätt typ.

Välj rätt torktumlare vid renovering av tvättstugan

Torktumlaren är en vanlig syn i svenskens tvättstuga. I princip finns två olika typer torktumlare. Kondenstorktumlaren är den vanligare och har fördelen att den installationen är mycket enkel, medan frånluftstorktumlaren kräver en frånluftskanal och ett hål i huset för att leda iväg luft – installationen blir lite med krånglig men effekten av enheten är bättre. Vidare är kondenstorktumlaren ett energismart val då värmen återvinns istället för att den släpps ut. En bästsäljande torktumlare är Mieles miele-tce530wp som är en av de hetaste kondenstorktumlarna på marknaden idag. Det är en energisnål modell som gör dina kläder torra snabbt och effektivt.