Om ni köper en altan dörr i glas så får ni det mycket ljusare i rummet och släpper in de varma solstrålarna. Väljer ni dessutom att installera energi glas i era glas dörrar så kommer ni kunna dra ner husets värmekostnader. Ni kan även sätta spröjs i altan dörren om ni vill.

Köper ni er altan dörr hos sparfonster.se så har ni även tio års fabriksgaranti på er altan dörr och den är CE märkt.

Modell av altan dörr

Många som köper en ny altan dörr tänker på att köpa en som går i harmoni med resten av huset och husets karaktär.

Hos Spar Fönster kan du därför välja mellan flera olika material på din altan dörr. Du kan välja mellan impregnerad furu, plast och fönsterdörr i aluminium.

Beställer ni en altan dörr som finns i lager så får ni hem den redan inom 5-10 arbetsdagar. Observera att om ni vill köpa en helglasad dörr så måste den beställas ned säkerhets glas.

Varför köpa en ny altan dörr?

Om ni har en fin och härlig trädgård och en terrass så är det perfekt att kunna gå direkt ut dit från huset. Om era hus inte har någon altan dörr så är det ganska enkelt för en kunnig att kunna installera en.

Har ni redan en altan dörr så kan det vara trevligt att byta modell kanske? Om ni har en i trä idag kanske ni vill installera en helglasad dörr istället? Så får ni ner ljusinsläpp och fin utsikt.

Tänk på detta innan

Har ni ingen altan dörr redan så är det viktigt att tänka på vart ni ska placera dörren när ni installerar den. Ska ni ha dörren till exempel i vardagsrummet så får ni tänka på hur ni har möblerat, hur ni skulle kunna möblera och vart dörren passar bäst. Eventuell blir det att ni måste möblera om för att få plats när en dörr tar upp en del av en vägg.

Att välja själva altan dörren är inte det enda valet ni måste göra. Ni tänker först vart ni vill ha dörren, sen om det får plats en dubbel dörr eller en enkel dörr där. Sen är det materialet? Helglasad? Trä med ett mindre fönster? Sist men inte minst är det detaljer som handtag på dörren. Finns i många modeller, material och färg.

Skjut dörr eller dubbel dörr

Om ni har eller vill ha en större dörr ut till trädgården så finns det två varianter att välja på: en skjutdörr som du skjuter åt sidan eller en dubbel dörr.

Det finns självklart både för och nackdelar med de båda alternativen, precis som med allt. Den största fördelen med en skjut dörr är till exempel att den inte blåser igen vid till exempel drag, vilket kan vara skönt under varma soliga sommardagar. En annan super bra fördel är att en skjut dörr inte tar upp någon golvyta när den är öppen som en vanlig dörr gör.

En dubbel dörr största fördel är att den är rustik och fin att se på, vilket kan vara otroligt viktigt och passande i vissa äldre hus.

Vill man ha ljusinsläppet så kan man ha en dubbel dörr i hel glas.

 

10 Comments