Om du börjat din resa mot en bättre livsstil, kanske du även har tänkt på möjligheten att börja vandra. Du ska veta att det inte behöver vara en månads ensamvandring i gammelskogen eller fjällen. Det går bra att börja i det lilla och öka succesivt:

  1. En snabb lunk runt parken efter jobbet
  2. Ta en söndag förmiddag och utforska skogen bak huset, tillsammans med ungarna
  3. En halvdagsvandring med dina vänner på en kul vandringsled
  4. En heldagsvandring som också inkluderar camping Det kan vara lunchcamping men också camping med övernattning

Börja inte med att bestiga Kilimanjaro, utan ta ett steg i taget.

Det behöver inte heller vara dyrt att komma igång. Det handlar om att hålla sig bekväm och torr. Rätt utrustning kommer succesivt det med. På ett ställe går det dock inte att kompromissa. Dina skor. Mår inte fötterna bra, blir det ingen bra vandring. Nya skor ska gås in, oavsett hur bra de är. Skaffa ordentliga vandringsskor från början och gå in dem samtidig med att du själv ökar på dina utflykter. Lite käckt kan man säga att du och dina skor går in er tillsammans.

Bra vandringsskor kostar, så är det bara. Behöver du låna för att köpa rätt skor från början, kan du läsa mera om det här.

Välj rätt vandringsskor

Du har ett näst intill svimlande utbud av skor, från ultralätta promenadskor till bergsklättringsstövlar. Dina vandringsskor måste passa med hur och var du vandrar. Innan du knyter skorna ska du också vara säker på att de passar dig. Den ska sitta fast på foten och krama lätt, utan att skava.

Vandrarskor: Låga modeller med flexibel mellansula är utmärkta för dagsvandringar.

Dagskängor: Mellan och höga modeller, avsedda för dagsvandringar eller korta ryggsäcksturer med lätt packning.

Vandrarstövlar: Dessa är konstruerade för att bära tyngre packning på flerdagarsvandringar djupt in i gammelskogen.

14 Comments