På vårkanten när solens varma strålar äntligen börjar kika fram, glömmer vi snabbt bort den långa och mörka vinterperioden som vi just varit igenom. En lång period som märks på allvar när klockan ställs om till vintertid och det helt plötsligt är mörkt på morgonen när vi kliver upp. Det ljusare och varmare sommarhalvåret betyder glädjens tid för många och ljus skapar både lycka och frigör dopamin i betydligt högre grad än mörker och kyla.

 

Varma nätter ett minus

Det finns inte många nackdelar med sommaren men om man ska välja en, så vore det varma nätter. Om det är något som kan förstöra sömnen för de flesta så är det just värme. Är det för kallt i sovrummet kan man alltid skruva upp värmen eller dra på sig en extra filt, men när det är för varm så är det inte så mycket man kan göra. Annat än att öppna ett fönster om det finns. Eller att ställa in en fläkt om det skulle vara en ”olidlig” värmebölja. För att sova bättre på sommaren ska du dra ner persiennerna och dra för gardinerna.

 

Vädra och dra för

Vi lever i ett relativt mildt tempererat land och därför är det inte så många av oss som behöver har luftkonditionering hemma. Om det är varmt utomhus så har det inte alltid någon större effekt att öppna fönstret och det betyder att det kan vara svårt att hålla sovrummet kallt. Sömn är extremt viktigt för vår hälsa. Du vet säkert hur din kropp reagerar om du inte fått din skönhetssömn några nätter i rad och därför är riktigt riktigt trött. Det finns dock ett rätt enkelt knep som gör det möjligt att hålla temperaturen nere i sovrummet. Det handlar om att se till att rummet inte värms upp.

Efter att du har vädrat på morgonen (för det ska du naturligtvis) så dra för gardinerna och håll dem igendragna hela dagen. På så sätt stänger du ute solens strålar och slipper för att rummet värms upp, utan håller sig svalt och behagligt hela dagen lång.