Vad är det som samlar flest familjemedlemmar eller vänner på en och samma plats i trädgården? Vilken möbel är både praktisk och skön att sitta i?

En funktionell trädgårdsbänk kan göra underverk för din trivsel när du spenderar tid i trädgården. Du kan placera den under ett träd och avnjuta en skön skugga en varm sommareftermiddag eller kanske ställa den framför ett fikabord så att alla kan nå härliga varma kanelbullar och kaffemuggarna. Ja, trädgårdsbänken är en skön funkis som alla trädgårdar välkomnar.

Utemöbler som passar alla

Trädgårdsbänken är långt ifrån den enda utemöbeln som passar din trädgård. Vilka andra set fungerar för de flesta hushåll? I största allmänhet brukar mindre trädgårdsbord och stolar passa de flesta. Material och sittkomfort står i fokus när det kommer till val av de möblerna. Gillar du att spendera långa sommarkvällar ute så ska du absolut satsa på mer robusta stolar med mjuka kuddar som utmärker sig med hög sittkomfort.

Gillar du att fixa fester i trädgården bör du satsa på nättare möbler som är lätta att flytta på. Aluminiummöbler eller sådana tillverkade av plast passar bra som alternativ.

Tillbehören är A och O för trädgårdsmöblerna. Sköna kuddar i den rätta färgen kan göra underverk för helhetskänslan. Klassiska rutiga kuddar passar bra för dig med mer lantlig stil. Bor du nära havet ska du absolut satsa på kuddar i klarblåa färger.

Guiden till de rätta utemöblerna

Vad ska du tänka på när du väl står inför ett val av dina framtida utemöbler? Här kommer några tips du kan följa:

  • Hur många familjemedlemmar ska kontinuerligt använda utemöblerna? Anpassa antalet stolar till dina familjemedlemmar.

  • Planerar du att ha fester ofta? Skaffa gärna ölbänkar och hopfällbara stolar som är lätta att ställa ut när festkvällen närmar sig

  • Har du äldre föräldrar som ofta kommer på besök? Skaffa stolar som är lätta att sätta sig i

  • Hur stor är trädgården? Anpassa trädgårdsmöblernas storlek till trädgårdens så att de går väl ihop.