Att äga en egen trädgård innebär både ansvar och möjligheter. Många väljer att endast ha en grön gräsmatta som inte kräver mycket underhåll medans andra älskar växter och blommor, något som innebär lite mer skötsel. Blommor i sig kan vara lite kräsna beroende på vilken sort du väljer. Svenskt klimat är inte av de mildaste och det tycker inte riktigt alla blommor om.

Så ifall du helst vill ha växter som är lite mer tåliga är häckväxterna ett bra alternativ. Thuja Smaragd är utan tvekan en grön skönhet du bör titta lite närmare på. Lite mer om den finns att läsa nedan.

Thuja Smaragd – smaragden bland växterna

Thuja Occidentalis Smaragd “Emerald” som namnet självt antyder är smaragden bland häckväxterna.

Den är nät, prydlig och vacker. Den växer som en söt pyramid, tålig och fin bland de andra.

Med sina ljusgröna blad och stora motstånd mot kyla passar den alldeles utmärkt både för små och lite större trädgårdar. Den trivs bäst i lite fuktigare dränerade jordar och trivs mycket bra i full sol. Lite skugga tål den också och gillar regnet mer än torra förhållanden. Med andra ord passar den perfekt för svenska trädgårdar. Helst ska du inte plantera den i full skugga och det är bra om du kan undvika blåsiga ställen för då kommer den inte att kunna växa full ut.

Sköt om dina växter

Oavsett om du väljer att plantera häckväxter eller andra typer av växter finns det alltid en sak du måste tänka på och det är skötseln. Utan underhåll kommer även de tåligaste växterna att försummas och tappa av sin lyster. Många känsligare kan givetvis även dö ifall de inte tas hand om på rätt sätt.

Därför är det bra att plantera växter vars underhåll du faktiskt klarar av och har tid för. Tänk på tidsramen och din egen kunskap inom området innan val av trädgårdsväxter.