Öka din jobbglädje

Kanske känns det lite trögt nu när semestern är slut och det är dags att komma tillbaka i rutinerna på jobbet. Det finns dock flera saker du kan göra för att öka din jobbglädje. Varför inte föreslå en afterwork med kollegorna. En fredag efter jobbet är en upplagt möjlighet för att ha det trevligt med dem du jobbar med.

En föreläsning kan absolut inspirera och göra dig mer motiverad, klicka här. Prata med din chef om vad som är möjligt att delta i. Ju fler ni är som önskar komma på en föreläsning desto större chans har ni för att lyckas med att få det genomfört.

För att vara glad på jobbet krävs det att man är snäll mot sig själv, dvs tränar och äter rätt. Det kan vara lätt att falla ur dessa rutiner när det är semester men försök att komma in i dem igen när du jobbar för annars kan det vara svårt att orka med en lång arbetsdag. Dessutom, cykla till jobbet är verkligen bra vardagsmotion som är lätt att få till.

Kanske du kan lyckas övertala chefen till att få lov att träna lite i din lunchpaus eller om det är en väldigt träningsintresserad chef att du kan få lov att träna under arbetstid, dvs samla kollegorna och gör några armhävningar och plankan eller andra lätta övningar på kontoret.

Ett annat råd är att även om du har en dålig morgon så försök att ändra på den genom att försöka inta en positiv attityd. Det kanske inte alltid är så lätt men du kan märka att om du ler så kan saker och ting faktiskt kännas lite lättare även om det är mörkt ute, löven ramlar ner och det regnar ute.

Följer du ovanstående råd är du en bit å väg mot att öka din arbetsglädje.