Jobbar du hemifrån? Du kanske är en av dem som lyckats inreda ett ordentligt kontor med alla faciliteter du behöver för att kunna jobba i lugn och ro därhemma. Visste du att den vanligaste användningen för en dagbädd, är i ett hemmakontor? Medan den kan användas som en enkel men dekorativ soffa i ett sådant rum, har den en dubbel funktion.  Den kan förvandla ett hemmakontor (eller ett hobbyrum) till ett riktigt fint gästrum när besökare anländer.

Allt du behöver göra är att rulla undan skrivbordsstolen lite och dra fram dagbädden, så du skapar en ombonad hörna för dina gäster. Att detta normalt är ditt effektiva kontor, med plats för både affärsgäster och privat fika, behöver inte framgå alls.

Men varför välja en dagbädd?

Den främsta anledningen till att så många människor köper en dagbädd är förstås den här extra funktion som den erbjuder. Den kan användas som både en soffa och en säng. Underutrymmet kan innehålla en förvaringslåda för sängkläder eller en rullsäng för ännu mer funktionalitet.

En rullsäng är en utdragbar säng på hjul som kan förvaras under en dagbädd. Den dolda sängen kan dras ut vid behov och skjutas tillbaka när den inte används. Det är förstås inte alla dagbäddar har en rullsäng, men det är ett bra alternativ att utforska eftersom du får två sängar som dagtid använder samma utrymme som en soffa.

Vad ska man annars tänka på?

Välj en madrasstyp och -fasthet som du tycker är bekvämt. Om dagbädden kommer att användas mycket är det viktigt att köpa en madrass av god kvalitet. Medan du enkelt kan använda ett vanligt dubbelsängslakan och kuddar till en dagbädd, kan det vara värt att fundera lite extra på ett eventuellt överkast och några extra kuddar. Både för att skydda dagbädden och därmed förlänga dess livstid och för att skapa lite extra bekvämlighet, helt enkelt.

 

 

12 Comments