Gillar du att läsa? Riktiga böcker? Visst kan man läsa på en kindl eller lyssna på ljudböcker, men visst är det en helt speciell känsla med en riktig bok. Doften av papper, och känslan av att bläddra över på nästa sida, för att läsa vidare där. Det är det man kallar nostalgitripp, eller hur? Det är självklart inget fel på att läsa på paddan, det vi ville komma fram till är den där stämningen av myskväll. En kopp varmt te eller chokladmjölk – kaffet hör dagen till – en filt, mjuka tofflor och så boken. Vilken bok väljer du? En deckare? En historisk roman? Val av bok överlåter vi helt till dig, här ska vi istället ta oss en titt på allt det andra som du behöver.

Vad du behöver till en läskväll

Vi nämnde tofflor innan. Våra fötter tar mycket stryk under dagen. Kanske har du ett jobb där du står upp hela dagen. Till en sådan här läskväll kan du samtidigt skämma bort fötterna lite. Ta av dig nylonstrumporna och ta fram myssockarna istället. Tjocka, mjuka frottésockar, och varma filttofflor.

Du behöver en mjuk filt. En tjock filt i fleece eller rent av ull hittar du i butiker med heminredning, eller på nätet. Det kan vara svårt att avgöra kvaliteten på nätet, så här rekommenderar vi nog att du tar dig en gammaldags shoppingrunda i fysiska butiker för att hitta rätt

Vattenkokare kan du hitta på Satana.se om inte du redan har en. Te och choklad, i specialbutiker. Visst kan du köpa detta när du ändå handlar livsmedel, men vill du ha riktig kvalitet ska du nog ta dig tiden att leta lite extra.

Soffa och bra lampa räknar vi med att du redan har. Nu är du redo. En kväll i litteraturens tecken. Du och din bok, och resten av mysprylarna. Trevlig kväll.