En inredning i hemmet är inte komplett utan lampor och belysning av olika slag. Det som du ska tänka på när du tar in lampor i din inredning det är att ha flera olika ljuskällor. Gärna 5 till 7 stycken i ett rum av normalstorlek. Det kan vara led belysning så väl som vanlig belysning. Det är bra att ha olika typer av ljus med i alla rum. Det är främst tre typer man brukar tala om. Det är allmänbelysning, punktbelysning och funktionell belysning. Ibland så talar man även om stämningsbelysning. Du vet väl att du kan handla dina lampor online på https://www.lampornu.se/? Försök att välja olika typer av ljus och lampor för att få en bra flexibilitet i din belysning.

Satsa på bra lampor för dina rum

Idag har de flesta av oss ett par rum där vi gör olika saker. Det är köket där vi lagar mat och äter. Det är vardagsrummet där vi ser på tv eller umgås och så är det sovrummen där vi läser eller sover. Det kan även vara arbetsrum, pysselrum, lekrum med mera. Olika rum har olika behov av belysning. I köket är det bra att se vad du gör när du lagar mat, men det kräver även en lättare variant av belysning över bordet då det är dags att äta. I sovrummet vill man ha det mjukare, men kanske en bra läslampa precis vid sängen.

Många ljuskällor i vissa rum

En del av hemmets rum behöver fler ljuskällor än andra. Ett rum de flesta använder allra mest men på olika sätt, det är vardagsrummet. Här vill man ibland ha start ljus för att se vad man gör, ibland ha riktad belysning för att lysa upp delar och ibland bara stämningsljus när det är en bra film på tv. Så satsa på att ha flera olika sorters lampor i detta rum.