Om du är en av alla oss svenskar, som reser utomlands så snart vi får möjlighet till det, så är du inte ensam. Enligt statistik från Sifo, så reser 58% av oss svenskar utomlands minst en gång om året. Dessutom har 54% av oss varit i fler än 11 olika länder. Resor utomlands ger oss minnen, upplevelser och eller avslappning. Det har ett stort värde för de flesta, det att komma sydpå till solen, som ett break i det långa mörka vinterhalvåret. Men det är inte bara själva resan och dess innehåll, som har ett värde.

Förväntningar och att längtas

För många av oss, har det att har något att se fram mot, när man har beställt sin resa, nästan ett lika stort värde som själva resan. När man sitter där på sitt kontor en grå måndag, med an stor bunke arbetsuppgifter framför sig. Då kan det vara motiverande att tänka på den planerade resan, och allt kul man skall ha då. Eller så smider man planer för resan tillsammans med den eller de som man reser med. Timmar kan gå med att snacka om allt roligt man skall uppleva. Ett bra tips för att förstärka denna känsla, är att skriva ut bilder från resmålet, och hänga upp på kontoret eller hemma på kylskåpet. När man ser bilderna, bliver man glad över tanken om det som skal hända snart, när man skall resa väck en stund. Om man har en färgskrivare, behöver det heller inte kosta särskilt mycket att själv skriva foton ut, om man använder kompatibla bläckpatroner. Har du t.ex. en Canon skrivare så kan du hitta billiga Canon bläckpatroner via linket.

Minnen

Förhoppningsvis så upplever man en hel massa spännande på sin resa, eller så har man helt enkelt bara en några riktigt sköna och stressfria dagar. Även dråpliga episoder på en resa kan bli till roliga minnen som man kan skratta åt efteråt. Förutom själva resan, och förväntningarnas glädje, så är nog de minnen man får det allra största värdet med att ta på resor. Det är alla spännande och lyckliga minnen man kommer ihåg när man blir gammal, inte de gråa vardagarna.

9 Comments