Man kan tycka att det inte är så noga med vad för kulspetspenna man använder, men faktum är att det kan vara väldigt viktigt beroende på vad man använder den till.

Om du använder en penna en stor del av dagen är det viktigt att hitta en penna som du är nöjd med.

Olika sorters kulspetspennor

Det finns ett stort utbud av olika kulspetspennor att välja mellan vilket gör att det kan vara svårt att se skillnaderna mellan de olika typerna.

Alla har olika preferenser om vad som är en bra penna, för vissa är märket viktigast medans andra tycker att typen av penna är viktigast. Det finns även de som bara vill skriva med en speciell färg, till exempel blå eller svart.

Förutom att det finns kulspetspennor med olika färg så finns det även pennor med gummigrepp och fiberpennor.

Fyra olika sorters pennor

Det finns fyra olika sorters kulspetspennor:

  • Fiberpennor – har god opacitet och en spets som ger mängd bläck beroende på hur hårt du trycker.

  • Gelpennor – fylls med en form av bläck som bara blir flytande när de kommer i kontakt med papperet, vilket gör det enkelt att skriva utan att behöva trycka.

  • Rullpennor – påminner om Reservoarpennor eftersom de har flytande bläck, men som har en spets som en kulspetspenna.

  • Klassisk kulspetspenna – har en liten boll i spetsen som det oljebaserade bläcket rullar på.

Att välja rätt penna

Har du flera olika kriterier för vad för penna du behöver, till exempel ett bra och bekvämt gummigrepp, en speciell linjebredd eller ett favoritmärke, så kan det vara bäst att köpa olika pennor för olika ändamål.

Budgeten för vad du vill lägga på din penna kan också spela in, en billig BIC-penna är till exempel bra till vardags och för att kunna att ta snabba anteckningar, men om du vill ha en exklusiv följeslagare så kan en lyxig kulspetspenna vara rätt för dig.

Viktigast oavsett är att välja en kulspetspenna som just du tycker om! Om du köper en penna du inte gillar själv är risken stor att den bara ligger och tar plats.