I takt med att e-handel ökar och ökar, och det spenderas många miljoner kronor på onlinehandel, så ökar också andelen aktörer som kan tänka sig en del av konsumtions-kakan. De allra flesta företag har ärliga avsikter och vill sälja sina produkter till en bestämd målgrupp som efterfrågar dem. Tyvärr finns det också aktörer som bara tänker på att skaffa pengar och som inte bryr sig om det görs på bekostnad av någon annan. Det vill säga på bekostnad av vanliga konsumenter som litat på webshoppen och knappat in betalkortsinformation.

 

Är det för bra för att vara sant?

Allt eftersom vi blir mer och mer vana vid att handla på nätet, blir vi också bättre och bättre på att upptäcka falska webbshoppar . Men de kan vara svåra att upptäcka eftersom bedragarna också blir bättre och bättre att få sidan att se äkta ut.

Det finns många olika sätt att kunna se se om en webbshop är äkta eller falsk. Vanligtvis gäller den gyllende regeln att om ett erbjudande är för bra för att vara sant, så är det oftast det. Det finns en del produkter som aldrig någonsin skulle reas ut till en billig penning. Skulle du hitta Louis Vuitton väskor, MacBook Pro datorer eller liknande med 50% rabatt, så är det högst troligt att det faktiskt inte är fysiska varor på lager som väntas på att skickas iväg, utan en falsk sidan som vill ha din betalning men som inte har för avsikt att skicka någonting till dig.

 

Trygg E-Handel certifikat

Det är också en bra idé att kika efter om webbshoppen uppfyller kraven för Certifierad E-handel eller Trygg E-handel. Men även om det finns en logo av en certifiering på hemsidan så räcker inte det alltid eftersom det inte är så svårt sätta in en bild på webshoppen och därmed få det att se ut som en certifieering. Därför kan du också söka på företaget och läsa om andra kunders upplevelse av att

10 Comments